Тиквички в средиземноморски сос

Апетитно предложение

3 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

800 г тиквички
олио за пържене
магданоз за поръсване
за соса:
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
2 глави лук
1 скилидка чесън
3 с. л. доматен концентрат
1 с. л. каперси
2 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус

Пригответе лесна и бърза рецепта за обогатяване и разнообразяване на семейното меню.

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват и се нарязват на шайби с дебелина от 2 см. Пържат се до златисто в 1 пръст олио. Изваждат се и се отцеждат от мазнината. 

Маслините се нарязват на шайби. Каперсите и чесънът се накълцват, лукът се наситнява. 

Лукът се запържва в олиото – до златисто. Прибавят се каперсите, маслините и чесънът. 

Пържи се още 1–2 минути, след което се слага доматеният концентрат и се запържва за кратко. 

Налива се оцетът, добавя се захарта и се сипват 200 мл вода. Сосът се вари 10 минути, дърпа се от огъня и се овкусява със сол и черен пипер. 

Тиквичките се изсипват в соса, разбъркват се и се поднасят с накълцан магданоз.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти