Домати, пълнени с маслини и кедрови ядки

Домати, пълнени с маслини и кедрови ядки

Домати, пълнени с маслини и кедрови ядки
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

4 едри домата
150 г маслини (без костилки)
150 г кедрови ядки
2 моркова
2 скилидки чесън
3–4 листа босилек
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Маслините, кедровите ядки и настърганите моркови се запържват за 2 минути в 2 с. л. от зехтина (с останалото се намазнява съдът за доматите). Към плънката се добавят накълцаните скилидки чесън и листата босилек (след 2–3 минути се отстраняват) и се овкусява със сол и пипер.

2. От доматите се отрязват капачета и с лъжица се издълбава месестата част със семките. Пекат се в намазнен съд 5–6 минути на 200 градуса.

3. Доматите се пълнят със сместа и се пекат още 10 минути. Поднасят се с гарнитура от ориз или с паста по избор.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Домашни сушени домати

Пречистете организма си с домати

Пълнени домати със спанак

Техника за домашен доматен сос

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти