120 г овес (накиснат във вода за 12 часа)
200 мл зеленчуков бульон
300 мл вода
200 г спанак (нарязан)
100 г гъби (нарязани)
1 връзка пресен лук (нарязан)
50 г сирене чедър (настъргано)
1 с.л. зехтин
сол и пипер на вкус
Рецептата е създадена от Топ Форма и е подходяща както за хора, които спазват техен хранителен режим, така и за всеки, който иска да се храни здравословно.
За да приготвите супа с овес, спанак и гъби, сложете овеса в тенджера и налейте 300 мл вода. Оставете водата да кипне.
Междувременно задушете спанака, гъбите и зеления лук в 1 с.л. зехтин за около 3-4 мин. Добавете горещ зеленчуков бульон или вода и оставете да кипне.
Добавете наполовина сготвения овес към спанака, гъбите и зеления лук. При необходимост, налейте още малко вода.
Оставете да къкри за около 15 мин. или докато овеса е напълно сварен.
Овкусете със сол и пипер на вкус.
Преди сервиране поръсете с настърган чедър.
Добър апетит!
Още вкусни и здравословни предложение:
- Пълнен картоф с гъби и спанак
- Рататуи с картофи
- Пикантни киноа хапки
- Чушки с яйца и сирене на фурна
- Свинско бон филе с гъбен сос