Свинско бон филе с гъбен сос

За всеки, който иска да се храни здравословно.

Свинско бон филе с гъбен сос
Снимка: netinfo
5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

За 3 порции:

800 г свинско бон филе
1 бр. лук кромид/шалот
2-3 скилидки чесън
1 кг гъби
2 с.л. зехтин
150 мл. вода или пилешки бульон
сол и пипер на вкус
магданоз за сервиране

Рецептата е създадена от Топ Форма и е подходяща както за хора, които спазват техен хранителен режим, така и за всеки, който иска да се храни здравословно

Първата стъпка при приготвяне на ястието е да подготвите зеленчуците.

Нарежете 2/3 от гъбите на ситно, останалите на четвъртини, накълцайте лука и чесъна.

В средно голяма тенджера загрейте 1 лъжица зехтин и добавете лука, гответе за около 2-3 минути на средно висока температура. Добавете и чесъна, разбъркайте за около 30 сек и добавете нарязаните на ситно гъби. Разбърквайте периодично и когато гъбите добият златист цвят, добавете водата/бульона. Изчакайте сместа да заври оставете за около 2-3 мин и след това  я пасирайте с пасатор или в блендър.

Нарежете свинското бон филе под наклон на флейки с дебелина 2- 2.5см. В тиган загрейте останалия зехтин и запечете гъбените четвъртини. Добавете свинските флейки и запечете за около минута всяка страна. Добавете гъбения сос, изчакайте да заври и оставете ястието на слаб огън за около 15 мин

Овкусете със сол и пипер. Аранжирайте флейките в средата на чинията, около тях наредете парчета гъби и накрая полейте със соса. Гарнирайте с накълцания магданоз.

Добър апетит!

Още вкусни и здравословни предложение:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти