500 г спагети
400 г замразен грах
400 г кисело мляко
100 г сирене „Пармезан“
3 връзки пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 стръка пресен чесън
2 стръка мащерка
2 стръка мента
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина.
Добавя се предварително размразеният грах и се сотира. Налива се малко от водата от варенето.
Сипват се и спагетите. Копърът, ментата, магданозът и мащерката се нарязват на ситно и се разбъркват с киселото мляко.
Добавят се към спагетите с граха. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
Поднася се с настърган пармезан.
Още няколко наши любими рецепти:
- Вкусна паста с маслини и червено песто
- Мусака от макарони
- Свежа салата с макарони
- Паста с тиквичка и пармезан
- Как да си направим прясна паста?