Шакшука с печени зеленчуци

Разнообразете менюто си с тази рецепта

Шакшука с печени зеленчуци
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

6 броя яйца
150 г овче саламурено сирене
800 г домати
4 скилидки чесън
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка кориандър
100 мл зехтин
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер на люспи 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Нарежете доматите на едри парчета. 

Обелете чесъна. Постелете тава с хартия за печене. Сложете чушките и лука в едната част на тавата, а в другата - доматите и чесъна. Залейте ги с част от зехтина и ги посолете.

Изпечете зеленчуците за около 50 минути, трябва да започнат да се карамелизират. 

Извадете чушките и лука и ги обелете. Нарежете ги на ивички. Доматите и чесъна прехвърлете във висок съд и пасирайте. 

Загрейте останалия зехтин в тиган с термоустойчива дръжка. Пуснете кимиона, след 30 секунди добавете чушките и лука, а след минута налейте и доматите. 

Поръсете с наситнен магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Гответе, докато се сгъсти леко.

Чукнете 6 яйца отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Печете ястието за 8-10 минути, докато яйцата се забулят.

Сервирайте с наситнен кориандър и натрошено сирене и люспи червен пипер. 

Прочетете още:

Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти