Салата с пилешки дробчета

Само за цениетели

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

200 г пилешки дробчета
50 г радичио
50 г рукола
50 г бейби спанак
1 малка глава червен лук
100 г синьо сирене
50 мл вино „Мадейра“
100 г бекон на кубчета
200 г хляб с квас
30 мл зехтин
1 с.л. соев сос
сол и черен пипер на вкус

За дресинга:
1 ч.л. дижонска горчица
20 мл бял балсамов оцет
40 мл студено пресован зехтин
1 ч.л. мед
1 стрък мащерка
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сложете бекона в студен съд. Включете котлона и загрейте съда. Гответе, докато беконът стане златист. Извадете го.

В същия съд налейте 20 мл от зехтина. Загрейте го на умерен огън. Запържете почистените и нарязани надве дробчетата.

Деглазирайте с виното и дръпнете от огъня. Нарежете дробчетата на по-малки парчета ги овкусете със соевия сос и черен пипер. Охладете до стайна температура.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на едри кубчета. Залейте го с останалия зехтин и го овкусете със сол. Изпечете за 8-10 минути.

Нарежете лука на полумесеци и накъсайте радичиото. В голяма купа смесете радичиото, руколата, спанака и лука.

Разбъркайте горчицата с меда, оцета, зехтина, сол и листенцата мащерка - трябва да се получи гладка емулсия.

Овкусете салатата с дресинга и разбъркайте.

Сервирайте с натрошеното синьо сирене, бекона,  дробчетата и хляба.

Други рецепти:

Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти