1 бр. авокадо
100 г рукола
100 г сушени домати
150 г козе сирене
1 г червен лук
1 бр. салата айсберг
50 г печени орехи
зехтин
балсамов оцет
сол
Днес на гости ни е Лорина Камбурова, която ще ни направи една красива салата с много красиво име! Тя ни сподели, че докато е учила в НАТФИЗ това е била любимата ѝ салата, която винаги е хапвала със своите колеги.
Освен изключително красива, салата със сигурност е и много вкусна.
Разрежете сиренето на четири и го оставете във фризера за 15 минути. Нарежете салатата на ленти и я смесете с рукола. Към тях прибавете нарязаните лук, авокадо,орехи и домати.
Запечете сиренето в тиган и го добавете към салатата. Овкусете с дресинга и хапнете с приятели.
Да ви е сладко!
Прочетете още:
Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук