Риба „Салтимбока“

Готова за минути

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
800 г филе от бяла риба
200 г прошуто крудо (на тънки ленти)
50 г краве масло
1/2 връзка салвия
сол и розов пипер на вкус

за гарнитурата:
400 г замразен зелен фасул
2 бр. зряло авокадо
1 скилидка чесън
1/4 връзка кориандър
1 връзка пресен лук
50 мл зехтин
1 лайм
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Рибните филета се режат на парчета. Подправят се със сол и счукан розов пипер.

Всяко парче се покрива с листо салвия и се завива в лист прошуто крудо.

Пържат се в маслото за кратко – до готовност и златист цвят.

Зеленият фасул се потапя в кипяща подсолена вода за 3–4 минути, трябва да остане хрупкав. Отцежда се и се пържи в зехтина. Посолява се.

Пресният лук се наситнява.

Aвокадото се почиства и леко се намачква с вилица.

Авокадото се разбърква с лука, настърганата кора и сока на лайма, стрития на паста чесън, сол на вкус и накълцания кориандър.

Добавя се зеленият фасул и се разбърква отново.

Рибата се поднася със салатата.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти