Разядка от чушки и чесън върху качамак

С аромат на мащерка

Разядка от чушки и чесън върху качамак
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г червени чушки
50 мл зехтин „Екстра върджин“
8 скилидки чесън
150 г краве сирене
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за качамака:
100 г царевичен грис за качамак (инстантен)
300 мл зеленчуков бульон
50 г сирене „Пармезан”
2 стръка мащерка
зехтин за намазване
сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Бульонът се овкусява със сол и се кипва. Сипва се царевичният грис и се готви на слаб огън при постоянно бъркане, докато абсорбира течността и се свари. Дърпа се от огъня. 

Добавят се настърганият пармезан, листенцата мащерка и се разбърква добре.Сместа се разстила на тънък около 1 см пласт върху намазана със зехтин хартия за печене и се оставя да се охлади. 

Чесънът се бели и се слага в малък съд за печене. Залива се със зехтин, колкото да го покрие, и се пече около 1 час в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор. 

Чушките се избушват и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност. След това се запарват, обелват се и се режат на жулиен. 

Смесват се с чесъна със зехтина, прибавя се и наситнената мащерка. Овкусяват се със сол и черен пипер. Оставят се да се мариноват за 20 минути. 

След това сместа се сипва в чопър и се накълцва. С помощта на ринг от качамака се изрязват кръгове. Намазват се със зехтин и се запичат на грил тиган от двете страни. 

Сместа с чушки се разбърква с натрошеното сирене и се разпределя върху шайбите от качамак.

"Хайвер" от тиквички - по изпитана руска рецепта

Овесени кюфтенца със зеленчуци

Солени палачинки от тиквички

Чипс от тиквички на фурна

Солен кекс с тиквички

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти