Празнични хлебчета с тиква

Пухкави, златисти, изкусителни

2.25 от общо 4 гласа
Необходими продукти

500 г брашно
400 г тиква (сорт „Цигулка“)
100 г захар (+ за поръсване)
70 г краве масло
30 г сурови орехи (пекан)
50 мл прясно мляко
2 яйца
1 пакетче суха мая
1/2 ч. л. сол
за меденото масло:
150 г краве масло (меко)
90 г мед
1/2 ч. л. канела

Днес е Хелоуин, ако сте решили да правите фенер със сигурност ще ви остане тиква, и вероятно се чудите какво да приготвите с издълбаното.  

Тиквата се обелва, почиства се и се нарязва на малки кубчета. Готви се на пара, докато омекне, охлажда се и се пюрира, трябва да се получи 260 г пюре.

Брашното се смесва със солта и 1 яйце. Налива се и разтворената в затопленото мляко мая.

Прибавят се захарта, разтопеното масло и тиквеното пюре.

Замесва се меко и еластично тесто.

Оставя се да втаса, след което се разделя на 12 части, от които се оформят топки и леко се сплескват.

Топките се завързват с готварски конец кръстосано, но не стегнато, трябва да заприличат на тикви и се оставят, тестото да втаса повторно.

След това се притискат леко в средата и се мажат с разбито яйце.

В средата на всяка топка се слага парче орех, като дръжка на тиква.

Поръсват се със захар и се пекат около 17 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.

Маслото се разбива с миксер много добре, разбърква се с меда и се овкусява с канелата.

Тиквените хлебчета се поднасят с меденото масло.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти