Плоски хлебчета с плънка от леща

Безглутенови и постни

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
170 г оризово брашно
60 г царевично нишесте
2 с. л. олио
1 ч. л. ксантанова гума
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол

за плънката:
200 г леща
3 моркова
1 краставица
1/2 зелена салата
4 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Брашното се смесва с нишестето, ксантановата гума, бакпулвера и солта.

Налива се олиото и се разбърква.

Постепенно се наливат около 100 мл студена вода и се меси, докато се получи не много твърдо тесто.

Оформят се 6 топки, които се оставят да починат и се покриват с фолио за свежо съхранение, за да не изсъхнат.

От тях се разточват тънки питки, които се пекат на сух тиган, от двете страни, до златисто.

Лещата се сварява и се отцежда.

Морковите се обелват, настъргват се на едро ренде и се запържват в зехтина. Добавят се лещата, доматеният концентрат, червеният пипер, чесънът, сол и черен пипер на вкус.

Наливат се 100–200 мл вода и се задушава, докато морковите омекнат.

Всяко хлебче се прегъва и се пълни с леща, шайби краставица, листо салата и едро нарязан магданоз.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Да замесиш любов
Как да направим питка
Орехова питка
Бърза питка със сирене
Орехова питка

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти