Пилешки бутчета с картофи на фурна

Апетитно домашно ястие

4.11 от общо 9 гласа
60 мин.
Необходими продукти

8 долни пилешки бутчета
1 кг дребни картофи
4 скилидки чесън
1 морков
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
1/4 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Морковът се обелва и се нарязва на малки кубчета. Чесънът с обелва и се смачква, но не на паста. 

Капачетата на бутчетата се изрязват. 

Картофите се измиват добре и се разполовяват, ако не са дребни и пресни, се обелват. 

Слагат се в купа, заедно с месото, чесъна и моркова, като и наситнените стебла на магданоза. Залива се със зехтин и се овкусява с ригана, червения пипер, сол и черен пипер. Разбърква се. 

Изсипва се в намазнена голяма тава, като картофите се подреждат с разреза на долу. 

Налива се виното. Ястието се пече 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Други рецепти:

Родопска рецепта за пържено пиле
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти