Родопска рецепта за пържено пиле

С малко продукти и типично нашенски вкус

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 пиле
300 мл пилешки бульон
50 мл червен винен оцет
125 г краве масло
1/2 връзка магданоз
1/2 глава чесън
1 ч. л. натрошени люти чушки
1/4 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
хляб с дебела кора за сервиране 

Начин на приготвяне:

Пилето се реже на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в сгорещеното масло от всички страни до златисто. 

Поръсва се с чубрицата, налива се бульонът, похлупва се и се задушава на слаб огън, докато бульонът се изпари и месото остане на мазнина – около 45 минути. 

Чесънът се обелва и се счуква в хаванче с щипка сол.

Налива се оцетът и се добавят натрошените люти чушки. Разбърква се. 

Пилето се поръсва с магданоз и се сервира с чесновия оцет и филии хляб. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти