Пастет от риба

Интересна идея за препечена филия

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

400 г сушена риба треска

2 картофа

1 глава чесън

500 г зехтин

2 дафинови листа

зърна черен пипер

сол и черен пипер

За посутиче:

400 г брашно

4 яйца

сол

1 глава червен лук

50 г филенца аншоа

Начин на приготвяне:

Накиснете треската за 24 часа в студена вода, като редовно сменяте водата. След това я подсушете и отстранете кожата ѝ. Махнете костите и нарежете месото на парчета.

Сложете рибата в тенджера под налягане с гореща вода. Добавете дафиновите листа, скилидките чесън, зърната черен пипер и измитите, но небелени картофи. Затворете тенджерата и варете 30 минути.

В тенджерка сипете 300-500 мл зехтин и в него пуснете 4-5 обелени скилидки чесън. Загрейте зехтина леко, колкото чесъна да го овкуси.

Прецедете рибата и картофите. Рибата смелете в машинка за кайма. Обелените картофи също смелете. Поставете смлените риба и картофи в купа и разбийте с миксер. По време на разбъркването добавете на тънка струйка малко от чесновия зехтин. Продължете да разбърквате и да добавяте зехтин докато получите идеално гладка и пухкава консистенция на пастет.

За тестото за пастата посутиче сипете брашното в купа. Добавете щипка сол и разбъркайте. Оформете кладенче и в него сипете предварително леко разбитите яйца. Постепенно омесете гладко тесто. Оформете на топка, увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.

Обелете и нарежете на ситно червения лук и го запържете в тиган със зехтин. Добавете нарязаните филенца аншоа. Разбъркайте.

Разрежете тестото на две. Разточете всяка част на лист с дебелина ½ см. с помощта на точилка. Нарежете на еднакви квадрати с помощта на назъбен кръгъл нож за паста. Пуснете пастата „посутиче“ в тенджера с вряща подсолена вода и варете няколко минути, докато изплуват на повърхността. Поставете сварената паста в тиган с лука и аншоата. Разбъркайте.

На дъното на чиния разстелете 1 с.л. пастет. Върху него поставете посутиче, поставете 1 ч.л. пастет върху пастата и завийте на руло. Оформете още няколко такива рула от паста и пастет. Гарнирайте с карамелизиран лук. Украсете със стръкчета копър.

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба

Как да почистим и сготвим шаран

Няколко рецепти с речни риби

Никулденски рибник

Шаран с подлучен гъбен сос

Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти