Мусака с пуешко и праз

Страхотно предложение за семейното меню

0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

1 кг картофи
600 г пуешко филе
100 г краве масло
300 мл прясно мляко
9 стръка праз
2 с. л. брашно
1 с. л. едрозърнеста горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Празът се почиства, наситнява се и се задушава под капак в половината от маслото, малко вода и сол. Трябва да омекне и да остане на мазнина. 

В друг съд се сгорещява останалото масло. Сипва се брашното и се запържва до златисто.

Налива се млякото и се бърка, докато сосът се сгъсти. Овкусява се с горчица, сол и черен пипер. 

Месото се нарязва на кубчета и се разбърква с готовия сос бешамел и задушения праз. 

Картофите се белят и се режат на шайби с дебелина от 0,5 см. Половината от тях се подреждат в намаслена тава и се поръсват със сол и черен пипер. 

Изсипва се сместа с пуешко и праз. Останалите картофи се подреждат отгоре и също се подправят със сол и черен пипер. 

Наливат се около 150 мл вода. Ястието се покрива с алуминиево фолио и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

След това фолиото се отстранява и мусаката се запича за още 25 минути.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти