Мармалад от ягоди и портокали

С наситен цвят и аромат

2.6 от общо 5 гласа
40 мин.
Необходими продукти

500 г ягоди
около 1 кг портокали (500 г обелени)
500 г кафява захар „Демерара“
10 г бурбонска ванилова захар
1 пакетче добавка за консервиране
1 пакетче лимонена киселина
1 стрък розмарин

Начин на приготвяне:

Ягодите се режат на кубчета. Портокалите се обелват, почистват се от ципите и също се режат на кубчета. 

Плодовете се слагат в тенджера и се поръсват с бурбонската ванилова захар.

Сипва се и добавката за консервиране, смесена с 2 с. л. кафява захар. 

Съдът се слага на умерен огън. Щом сместа заври, се сипва останалата кафява захар и се слага клонката розмарин. Силата на огъня се намалява и се готви още 5 минути. 

Разбърква се и се добавя лимонената киселина. Сместа се разпределя в стерилизирани буркани, които се обръщат. 

Вижте още:

Мезе за мастика
Вкусна паста с маслини и червено песто
Как да обезсолим маслини
Тайните на маслините
Маслини - от дълбоката древност до наши дни

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти