Коледни сарми с кайма

Очаквано вкусни

3 от общо 2 гласа
Необходими продукти

1 средно голяма зелка
500 г кайма 
1 голям морков
1 стрък праз
1 ч.ч. ориз
червен пипер 
черен пипер 
сол 
чубрица
зеленчуков бульон 

Начин на приготвяне: 

Отделете листата от зелката. Задушете в малко зехтин, зеленчуците заедно с червения, черния пипер и солта, докато омекнат. Добавете каймата и я оставете докато се запържи малко.

След това прибавете малко чубрица и зеленчуковия бульон и оставете докато течността изври. 

Във всеки лист от киселото зеле сложете по малко от плънката и завийте листата добре.

Подредете ги в йенска тенджера с капак, като на дъното сте сложили малко от зелевият сок. 

Печете зелевите сарми за около 60 мин. в предварително загрята фурна.

 

Ориенталски зелеви сарми

Лозови сарми с канела и стафиди

Сарми с праз лук и гъби

Зелеви сарми с млечен сос

Тракийски сарми

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти