Кюфтета с моцарела в доматен сос

Апетитно предложение

3 от общо 6 гласа
Необходими продукти

800 г смляно месо от свинска плешка
250 г сирене „Моцарела“
100 г сирене „Пармезан“
40 мл зехтин
3 филийки хляб
2 яйца
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
за соса:
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
1 стрък пресен чесън
1 малка глава лук
1/2 връзка пресен босилек (+ за сервиране)
50 мл зехтин
1 ч. л. захар
1/2 ч.л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Чесънът и лукът за соса се наситняват и се запържват в зехтина. 

Наливат се доматите и сосът се вари 5–10 минути. Овкусява се със захар, босилек, пушен червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се и се дърпа от огъня. 

Лукът и чесънът за кюфтетата се наситняват и се запържват в половината зехтин на умерен огън, докато започнат леко да се карамелизират. Хлябът се смила, магданозът се наситнява, а моцарелата се нарязва на кубчета. 

Мляното месо се смесва с хлебните трохи, част от настъргания пармезан, яйцата, сол и черен пипер, ригана, запържените лук и чесън, магданоза и соса „Уорчестър“. Разбърква се добре, така че да се получи хомогенна смес. 

Оформят се средно големи кюфтета, в средата на които се поставя кубче моцарела. Кюфтетата се пържат в останалия зехтин до златисто, като не трябва да са сготвени напълно и се подреждат в тава. 

Заливат се с доматения сос, поръсват се с пармезана и се пекат за 10–15 минути на грил програма. Сервират се с листа босилек.

Други рецепти:

Пилешка супа с китайски спагети и спанак
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти