Как да си мариновате люти чушлета

Към всяко любимо ястие

3 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1,6 кг люти зелени чушки
650 мл бял винен оцет
350 мл олио
1 връзка магданоз
1/2 връзка кервиз
1 глава чесън
4 дафинови листа
5 с. л. захар
3 с. л. морска сол

Начин на приготвяне:

Чушките се цепват леко до мястото, където започват семките. В тенджера се загряват оцетът, захарта, солта, олиото и дафиновите листа, докато захарта и солта се разтворят. 

Чушките се слагат в горещата смес и се готвят 5–6 минути, ако е необходимо – на два пъти. Съдът се дърпа от огъня. Чушките се изваждат. 

Чесънът се обелва и се реже на филийки. Кервизът и магданозът се режат наедро. Добавят се в горещата течност. 

Маринованите чушки се разпределят в стерилизирани буркани. Налива се марината с чесъна и подправките и се затварят добре. Обръщат се за около 10 минути. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти