Яхния от свинско

Богата и апетитна

4.17 от общо 6 гласа
60 мин.
Необходими продукти

400 г свински врат
150 г свински черен дроб
100 г бекон
700 мл телешки бульон
2 скилидки чесън
2 глави лук
3 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 с. л. доматен концентрат
1/2 с. л. червен пипер
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
хляб за сервиране
за гарнитурата:
800 г картофи
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Месото и дробът се нарязват на едри кубчета. Беконът се наситнява. Лукът се реже на полумесеци, а чесънът се накълцва. 

В касерола се загрява 1 с. л. олио и в него се запържват лукът, чесънът и беконът. 

Добавя се месото и се пържи до готовност на умерен огън, като се бърка. Ако има нужда се налива малко вода или бульон. 

Прибавя се дробът, пържи се 1–2 минути и се сипва доматеният концентрат. Разбърква се и се налива половината от бульона. Овкусява се с червения пипер, майоран, сол и черен пипер. 

Брашното се запържва в друг съд с останалото олио до тъмно кафяво. Постепенно се сипва останалият бульон. Сосът се налива към месото и се готви още около 10 минути. 

Картофите се обелват и се режат на кубчета. Сваряват се в подсолена вода. Отцеждат се, овкусяват се със сол и черен пипер. Яхнията се сервира с картофите и хляб. 

Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Запеканка със спанак
Запеканка с извара
Шарена запеканка
Запечени сиренца със спанак и яйце

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти