
500 г печурки
20 г пресен джинджифил
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
80 мл светъл соев сос
3 с. л. оризов оцет
2–3 с. л. кафява захар
1 ч. л. сухо чили на люспи
Начин на приготвяне:
Джинджифилът, чесънът и лукът се обелват и се нарязват на ситно.
В купа се смесват соевият сос, чилито, захарта и оцетът. Бърка се, докато захарта се разтвори.
Прибавят се лукът, чесънът и джинджифилът и отново се разбърква.
Гъбите се нарязват надлъжно на парчета с дебелина от 3–4 мм.
Бланшират се в кипяща, подсолена вода за около 30 секунди. След това се шокират в леденостудена вода. Отцеждат се много добре.
Мариноват се в получения дресинг поне за 1 час.
Още:
- Поширани яйца с гъби
- Бърза фритата с гъби
- Гъбен пай „Слънце“
- Запеканка с гъби по испански
- Горски щрудел с 5 вида гъби
- Пирог с гъби