Поширани яйца с гъби

Вкусно основно без месо

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

4 яйца
500 г дребни печурки
1 глава лук шалот
2 стръка мащерка
100 г спанак
100 г царевичен грис
600 мл прясно мляко
60 г краве масло
30 мл зехтин
оцет за поширане
сол и черен пипер на вкус
сирене „Пармезан“ за поръсване
див лук за поднасяне 

Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват и се режат на четвъртинки, лукът се наситнява. Запържват се в зехтина и половината масло. Овкусяват се със сол и черен пипер. 

Спанакът се наситнява. 

Млякото се кипва с наситнената мащерка и останалото масло. 

Добавя се грисът и се вари, докато се получи кремообразна смес (но не твърда). 

Овкусява се със сол и черен пипер. 

Прибавя се спанакът и се разбърква. 

Полентата се разпределя в чинии, отгоре се поръсва с гъбите и лука. 

Яйцата се пошират във вода (смесена с малко оцет) под точката на кипене, докато се забулят, но останат рохки. 

Във всяка чиния, върху полентата, гъбите и лука се слага по едно поширано яйце. 

Гарнира се с накълцан див лук и настърган пармезан.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Припомнете си още:

Хрупкави пилешки бутчета

Тиквички на фурна

Ябълков кекс

Дроб сарма с кайма

Икономичен и вкусен чийзкейк

Суфле с кренвирши

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти