Говеждо с ябълков сос

Питателно основно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 1 с.л. олио
  • 8 гъби шийтаке
  • 2 х 250 г говеждо кобе или говежди стек от контрафиле
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. саке
  • 2 с.л. мирин
  • щипка сушен паламуд
  • 1 см корен джинджифил
  • 1/2 ябълка
  • сол и черен пипер
  • 1/2 връзка пресен лук

Начин на приготвяне:

За маринатата сипете в тенджерка сакето, мирина и соевия сос. Пуснете вътре чипса от сушен паламуд и оставете сместа да ври 3-4 минути.

Дръпнете от огъня и добавете сока от фино настъргания джинджифил и фино настърганата ябълка с кората. Оставете маринатата да престои докато приготвяте стековете и гъбите.

Извадете месото 30 минути преди готвене. Загрейте на максимална мощност скарата или грил-тигана. Поръсете стековете от двете страни с олио, сол и черен пипер. Печете върху скарата по 3-4 минути от всяка страна, като обърнете месото 4 пъти за цялото време на печене. Заедно със стековете запечете и целите стръкове лук.

Сипете маринатата в дълбока продълговата чиния като я прецедите. Щом стековете са готови, ги поставете в маринатата и оставете да стоят 3 минути. Поръсете целите гъби с олио, сол и черен пипер и ги запечете на скарата за по 1 минута от всяка страна, трябва да останат леко недопечени. Поставете и тях в маринатата за същото време.

Нарежете стековете на филии напречно на мускулните влакна. Подредете гъбите на дъното на чиниите, а върху тях подредете резени месо. Полейте с марината и гарнирайте с печен пресен лук.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти