Глазирани пилешки бутчета

Тайната е в соса

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

4 пилешки бутчета
200 г пасирани домати (от консерва)
2 с. л. меласа
1 с. л. соев сос
1 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. чили на прах
1/8 ч. л. карамфил
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване

Най-лесният начин за приготвянето на пилешки бутчета на грил е като ги обезкостите и нанижете на шишчета, но печенето на месото с кост се отплащат с гарантирано по-богат вкус. Вижте как да го направите.  

Начин на приготвяне:

Доматите се смесват с меласата, соевия сос, оцета, чесъна, кориандъра, чилито, карамфила и сол на вкус, и се разбъркват.

Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер.

Намазват се със зехтин.

Пекат се на на скара, на умерен огън, от всички страни.

Когато са почти готови, започват да се обръщат, като периодично се мажат с доматения сос.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти