Апетитни маринати за пилешко месо

Да покажем майсторски умения

Настанаха вкусни времена
Снимка: Thinkstock
4 от общо 3 гласа

Марината за бутчета
Сокът на 2 лимона, половин чаена лъжичка лют пипер, черен пипер, едра морска сол, 4 супени лъжици настъргана лимонова кора, 3 скилидки пресован чесън, 3 супени лъжици кафява захар, 1 връзка магданоз - ситно нарязан, 8 супени лъжици зехтин се разбъркват и когато солта и захарта се разтворят напълно, маринатата е готова за използване.

Месото се залива с нея и се оставя да престои 5 часа.

Марината (2 вариант)
Необходими са ни: 200 г майонеза, сок от половин лимон, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, черен пипер и сол. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и всички останали съставки се смесват.

В маринатата се накисват парчета пилешко за една нощ в хладилника. Всяко парче месо се слага във фолио и се намазва с 1 супена лъжица марината. Завива се добре и се пече.

Когато месото е почти готово, фолиото се маха, за да може да се образува хрупкава коричка.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти