250 г паста по избор
1 глава стар лук
5-6 скилидки чесън
400 г чери домати
100 мл зехтин
1 с.л. кафява захар
100 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус
1 връзка пресен босилек
Специален гост в новия епизод на кулинарната уеб поредица „Хапка“ е финалистката в последния сезон на “X Factor” и една от младите надежди на родната поп сцена – чаровната и талантлива Ева Пармакова.
„Научих тази рецепта докато бях на почивка в Италия с моите родители. Влязохме в едно много кокетно ресторантче, а аз бях толкова гладна, че казах на готвача просто да ми приготви по негов избор най-бързата и вкусна паста. Тогава той ми приготви именно тази паста с босилек, домати и пармезан - толкова семпла и уникално вкусна!“, разказва тя.
Пастата се сварява в подсолена вода. Лукът и чесънът се нарязват и запържват в зехтин.
Когато порозовеят, към тях се прибавят разполовените домати и стръкчета босилек.
Щом намалят част от обема си се подправят с малко сол и захар.
Пасата се сервира със соса, свеж босилек и настърган пармезан.
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?