Доматен „Наполеон“

Красиво предястие

2.5 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

200 г сирене „Грана Падано“
4 средно големи домата
1 малка глава лук шалот
1 връзка магданоз
1 връзка босилек
1/2 връзка див лук
4 с. л. студено пресован зехтин
2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сиренето се настъргва и се разстила в тава, застлана с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути, докато за разтопи и стане златисто. Оставя се да се охлади. 

Начупва се на едри парчета, като кори за милфьой. Доматите се режат на дебели шайби. 

Лукът, магданозът, босилекът и дивият лук се нарязват на ситно. Разбъркват се с оцета, зехтина, горчицата и сол на вкус. 

Доматите се заливат с част от соса. 

В чиния за сервиране се слага шайба домат, отгоре кора от сирене, домат, кора, домат. Залива се с още дресинг и се поднася. Така се оформят всички порции. 

Други рецепти:

Печен патладжан

Патладжан по средиземноморски

Салата с патладжан и печено сирене

Кълцана салата с чушки и патладжан

Кюфтенца от патладжан с доматен сос и кашкавал

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти