200 г сирене „Грана Падано“
4 средно големи домата
1 малка глава лук шалот
1 връзка магданоз
1 връзка босилек
1/2 връзка див лук
4 с. л. студено пресован зехтин
2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сиренето се настъргва и се разстила в тава, застлана с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути, докато за разтопи и стане златисто. Оставя се да се охлади.
Начупва се на едри парчета, като кори за милфьой. Доматите се режат на дебели шайби.
Лукът, магданозът, босилекът и дивият лук се нарязват на ситно. Разбъркват се с оцета, зехтина, горчицата и сол на вкус.
Доматите се заливат с част от соса.
В чиния за сервиране се слага шайба домат, отгоре кора от сирене, домат, кора, домат. Залива се с още дресинг и се поднася. Така се оформят всички порции.
Други рецепти:
Салата с патладжан и печено сирене
Кълцана салата с чушки и патладжан
Кюфтенца от патладжан с доматен сос и кашкавал