Брускети с риба тон

Хрупкава разядка

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 1 хляб
  • 2 консерви бял боб (по 400 г)
  • 1 консерва риба тон филе в зехтин (180 г)
  • 100 г зелени маслини (без костилки)
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 лимон
  • 40 мл студено пресован зехтин + за хляба
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на филии, поставете ги в тава, полейте със зехтин и запечете до златисто във фурна загрята на 200 градуса. Охладете ги и ги натъркайте с една скилидка чесън.

Стрийте другата скилидка чесън на паста с малко сол, нарежете магданоза на ситно, а маслините - на шайби. Смесете ги в купа. Прибавете отцедения боб, настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина. Оставете сместа в хладилник за 30 минути.

Гарнирайте филийките с боба и парченца от рибата тон.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Още рецепти с риба тон:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти