Макарони с риба тон на фурна

Питателна вечеря

Макарони с риба тон на фурна
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

250 г макарони с яйца
2 х 160 г консерви риба тон в зехтин
150 г замразен грах
1 глава лук
2 стръка селъри
25 г микс сушени гъби
1 ч. ч. пилешки бульон
50 мл прясно мляко
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. краве масло
250 г сирене „Чедър“
2 1/2 с. л. морска сол за варенето на пастата
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Гъбите се накисват във вода за 15–20 минути. В тенджера се наливат 2,5 л вода и се слага морската сол за варенето. Добавя се  пастата , докато стане ал денте. След това се отцежда и се облива със студена вода, за да се спре процесът на варене.

В дълбок тиган се сгорещява маслото и в него се запържва лукът, нарязан наситно. Добавят се селърито – нарязано наситно, отцедените гъби, овкусява се със сол и черен пипер. Налива се пилешкият бульон.

Нишестето се разтваря в млякото, към него се добавят 3/4 от сиренето, предварително настъргано. Сместа се изсипва в тигана със соса и се бърка докато се сгъсти. Дърпа се от огъня.

Накрая се добавят размразеният грах, рибата тон и пастата. Прехвърля се в тава за печене и се поръсва с останалото настъргано сирене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти