Агнешко в гювеч

Богатство от вкусове и аромати във всяка порция

3.67 от общо 3 гласа
300 мин.
Необходими продукти

1 предна агнешка четвъртинка (плешка с ребра)
500 г домати
180 г краве масло
6 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1–2 връзки джоджен
1 връзка магданоз
4 зелени люти чушки
300 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
50–100 г брашно (+ за тестото)
1 дафинов лист
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Агнешката плешка се обезкостява и се нарязва на едри парчета, ребрата от четвъртинката също се нарязват на парчета. Посоляват се. 

Брашното се запича на сух тиган до златисто. Пресният лук, чесънът, джодженът и магданозът се наситняват. 

Добавят се към месото и се поръсват със запеченото брашно, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер и сол на вкус. 

Разбърква се добре. Прехвърля се в гювеч. Залива се с виното и млякото. 

Отгоре се подреждат нарязаните на шайби домати, налива се разтопено масло. Слагат се и лютите чушки. 

Похлупва се и се запечатва с тесто, приготвено от брашно и вода. 

Гювечът се поставя в студена фурна. Фурната се загрява на 160 градуса (без вентилатор) и ястието се пече за 4–5 часа.

Агнешки бут с карамелизирани лукчета

Агнешко в сметанов сос

Агнешки шишчета

Агнешки дроб в було за 15 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти