Агнешки шишчета

С топла салата от патладжани

Агнешки шишчета
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Време за приготвяне: 30 минути (2 часа за мариноване на месото)

Необходими продукти за 4 порции:
600–700 г агнешко месо от бут
2 стръка пресен лук

за маринатата:
2 с. л. зехтин
1 стрък пресен чесън
1 щипка смлян черен пипер
1/2 ч. л. смлян кимион

за салатата от патладжани:
4 патладжана (600 г)
2 домата
1 прясна чушка
7–8 стръка магданоз
6 с. л. зехтин
1 ч. л. смлян кориандър
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

1. Месото се нарязва на малки филийки, поставят се в купа заедно с наситнения чесън за маринатата и се налива зехтинът. Поръсва се с черния пипер и кимиона, размесва се с ръце и се оставя да се маринова минимум 2 часа.

2. Във всяка филийка мариновано месо се завива по парче от пресния лук, нанизват се шишове и се пекат на скара.

3. Патладжаните за салатата се обелват, нарязват се на филии и се подреждат в намазнена с част от зехтина тава. Отгоре се мажат с останалия зехтин и се пекат около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, след което се режат на кубчета.

4. Доматите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на кубчета. Запържват се в загретия зехтин за минута, добавят се кубчетата патладжан и всичко се пържи още минута.

5. Сипва се лимоновият сок, прибавят се кориандърът, наситненият магданоз, нарязаната наситно чушка и се овкусява със сол и черен пипер. Готовата топла салата се сервира заедно с изпечените агнешки шишчета.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Още рецепти за агнешко:

Агнешко филе с бадемова коричка
Какво трябва да знаем за агнешкото месо
Най-добрите техники и рецепти за козунак и агнешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти