Агнешко фате

Да си оближеш пръстите

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 600 г агнешко месо от плешка
  • 400 г нахут от консерва
  • 400 г кисело мляко
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 връзка мента
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1/4 ч.л. бахар
  • 1 ч.л. кимион семена
  • 1 ч.л. кориандър зърна
  • 1 ч.л. лют червен пушен пипер
  • 70 г кедрови ядки
  • 4 плоски хлебчета (пита бред)
  • 60 мл студено пресован зехтин
  • 50 г краве масло
  • 2 стръка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки кубчета, лука - на ивички, а две скилидки от чесъна - на ситно.

Загрейте половината зехтин и в него запържете месото до златистокафяво, прибавете лука и чесъна, посолете и разбъркайте.

Щом и лукът и чесънът се запържат, овкусете със сол, счукания в хаванче бахар, зърната кориандър, канелата и кимиона. Прибавете доматения концентрат, разбъркайте, поръсете с лют пушен пипер. Налейте вода, колкото да покрие месото. Похлупете и гответе на слаб огън, докато месото омекне - около 1 час и 40 минути.

Овкусете със сол и черен пипер и прибавете отцедения нахут. Разбъркайте и оставете на огъня за още 5-10 минути.

Счукайте чесъна в хаванче с малко сол, докато стане на паста. Прибавете киселото мляко, останалия зехтин и накълцана мента.

Маслото загрейте в тиган, докато стане със светло кафяв цвят и развие аромат на ядки. Прецедете.

Запечете кедровите ядки и хляба в сух тиган по отделно. Накълцайте магданоза. Нарежете хляба на триъгълници.

В плато сложете триъгълници хляб, отгоре - от агнешкото и млечния сос, отново поставете хляб, агнешко и сос. Завършете с кедровите ядки, кафявото масло и магданоза.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти