2 тиквички (тъмнозелени)
4 скилидки чесън
1/2 връзка джоджен
1/2 лимон
200 мл кокосово мляко
70 мл зехтин
100 г сурови белени бадеми
100 г черна леща
1 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лещата се сварява в подсолена вода. Тиквичките се режат на кубчета, чесънът се наситнява.
В загретия зехтин се пържат тиквичките, чесънът и бадемите. Овкусяват се със сол и черен пипер, заливат се с вода и се варят 15 минути.
След това се пасират заедно с листата джоджен и кокосовото мляко.
Лещата се овкусява с горчицата, лимонов сок, сол и черен пипер.
Супата се гарнира с лещата.
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш