Супа от нахут

Постна и вкусна

1.73 от общо 11 гласа
180 мин.
Необходими продукти

300 г сушен нахут (или 3 консерви по 400 г)
50 г глава целина
6 скилидки чесън
2 печени червени чушки
1 глава червен лук
1 корен пащърнак
1 морков
4 стръка пресен джоджен
1,2 л зеленчуков бульон
4 с. л. зехтин
2–3 с. л. сусамов тахан
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нахутът се накисва за една нощ, след това се сварява до готовност. 

Чесънът, целината, печените чушки, пащърнакът, морковът и лукът се почистват, режат се на ситно и се запържват в зехтина до златисто. 

Налива се бульонът, добавя се свареният и отцеден нахут и супата се оставя да къкри на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Овкусява със сол, черен пипер и пушения червен пипер. 

Част от зеленчуците и нахута се заделят за гарниране, а супата се пасира със сусамовия тахан. 

Поднася се със заделените нахут и зеленчуци и с наситнен пресен джоджен. 

Други рецепти:

Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти