Супа от целина

Витаминозна и вкусна

1 от общо 5 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 голяма глава целина
2 скилидки чесън
1 глава лук
1,5 л зеленчуков бульон
150 мл животинска сметана
50 г краве масло
1 дафинов лист
сол и зелен пипер на вкус
за магданозеното олио:
2 връзки магданоз
180 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Листата от магданоз се бланшират в кипяща вода за 40–50 секунди, изваждат се с решетеста лъжица и се шокират във вода с лед. Отцеждат се и се подсушават върху кухненска хартия. 

Смилат се много добре, заедно със зехтина. След това сместа се прецежда с помощта на филтър за шварц кафе и се оставя за няколко часа в хладилник. 

Лукът, чесънът и целината се режат на кубчета и се пържат в сгорещеното масло за кратко. 

Добавя се дафиновият лист и се налива бульонът. Готви се, докато зеленчуците омекнат. Овкусява се със сол и зелен пипер. 

Дафиновият лист се отстранява, а супата се пасира и се прецежда. Връща се на огъня, налива се сметаната, кипва се и се дърпа от котлона. 

Супата се поднася с олиото от магданоз и по желание с чипс от целина.

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти