1/2 глава целина
2 стръка стеблена целина
1/2 връзка магданоз
100 г печени орехи
50 г сирене „Пармезан“
за дресинга:
4 с. л. зехтин
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 с. л. бял винен оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Главата целина се обелва и се нарязва на тънко с помощта на ренде (тип „Мандолина“).
Стеблената целина се обелва и се нарязва косо. Магданозът и орехите се накълцват на едро.
Пармезанът се оформя на ленти с белачка. Оцетът, зехтинът, горчицата и сол на вкус се изсипват в буркан. Затваря се с капачка и се разбива до получаването на емулсия.
В купа се разбъркват двата вида целина, магданозът и орехите.
Заливат се с дресинга. Салата се разбърква и се сервира с пармезана.
Прочетете още:
Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата