Салата от целина с орехи и пармезан

Свежа и хрупкава

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

1/2 глава целина
2 стръка стеблена целина
1/2 връзка магданоз
100 г печени орехи
50 г сирене „Пармезан“
за дресинга:
4 с. л. зехтин
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 с. л. бял винен оцет
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Главата целина се обелва и се нарязва на тънко с помощта на ренде (тип „Мандолина“). 

Стеблената целина се обелва и се нарязва косо. Магданозът и орехите се накълцват на едро. 

Пармезанът се оформя на ленти с белачка. Оцетът, зехтинът, горчицата и сол на вкус се изсипват в буркан. Затваря се с капачка и се разбива до получаването на емулсия. 

В купа се разбъркват двата вида целина, магданозът и орехите. 

Заливат се с дресинга. Салата се разбърква и се сервира с пармезана.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент