Гъбена супа за дългите дни на пост

Студена и много вкусна

1.33 от общо 3 гласа

Необходими продукти:

140 г сурово кашу
80 г белено конопено семе
2 с. л. светла паста „Мисо“
сол и черен пипер на вкус
за гъбите:
250 г кафяви печурки
30 г сушени гъби шийтаке
50 мл зехтин „Екстра върджин“
40 мл светъл соев сос
1/2 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
сокът от 1 лимон
за гарниране:
10 г водорасли „Уакаме“

Начин на приготвяне:

Гъбите шийтаке се накисват във вода, за да набъбнат. След това се отцеждат и се накълцват.

Печурките се почистват и се режат на тънко.

Смесват се с гъбите шийтаке, лимоновия сок, зехтина, соевия сос и лютия пипер. Оставят се за 1 час в хладилник.

Кашуто се смила в блендер, заедно с пастата „Мисо“, 600 мл студена вода, конопеното семе, сол и черен пипер на вкус.

Водораслите се накисват в студена вода, докато набъбнат, и се отцеждат.

Супата се разпределя в купи, гарнира се с гъбите и водорасли.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

С какво да заменим пилешката супа, докато постим
Постна супа с паста „Орзо“
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти