Гъбена супа

Ароматна и вкусна

1 от общо 2 гласа
Необходими продукти

1 кг печурки
2 стръка пресен лук + за сервиране
3 скилидки чесън
900 мл зеленчуков бульон
150 мл бяло сухо вино
150 г сирене чедър
100 мл течна животинска сметана
60 мл
зехтин
2 с.л. соев сос
4 стръка мащерка
1 щипка индийско орехче
1 с.л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки заедно с пънчетата. Наситнете пресния лук и чесъна.

Загрейте зехтина в тенджера и запържете гъбите, чесъна и пресния лук. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашно и разбъркайте, да се запържи и то. Ако е необходимо, добавете още малко зехтин.

Налейте виното и бульона. Сипете соевия сос и овкусет е с клонки мащерка и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.

Прибавете сметаната и настъргания чедър. Оставете на огъня още 2-3 минути сиренето да се разтопи. Сервирайте супата с нарязани пера зелен лук.

Други рецепти за супа:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти