Доматена супа с поширани яйца

Точно от това се нуждаем в горещите дни

1 от общо 3 гласа
30 мин.
Необходими продукти

2 бутилки пасирани домати (около 1400 г)

1 морков

2 стръка стеблена целина

4 скилидки чесън

1 връзка босилек

60 мл зехтин

сол и черен пипер на вкус

ръчен хляб

За яйцата:

6 яйца

20 мл червен винен оцет

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете моркова, целината и чесъна на ситни кубчета. Запържете ги в зехтина до златисто. Прибавете и половината от босилека, нарязан на едро.

Налейте доматите и още около 500 мл вода. Посолете. Гответе на слаб огън за около 20 минути.

Кипнете вода с оцет и малко сол. Изключете котлона. Поширайте яйцата във водата, която трябва да е под точката на кипене, докато се забулят. Жълтъкът трябва да остане рохък.

Нарежете хляба и го запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто - за около 8 минути.

Поднесете всяка порция с поширано яйце, наситнен босилек, прясно смлян черен пипер, капки зехтин и препечен хляб отстрани.

Други рецепти:

С какво да заменим пилешката супа, докато постим
Постна супа с паста „Орзо“
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти