Супа от агнешки дреболии и ориз „Баланс“ Крина

Супа от агнешки дреболии и ориз „Баланс“ Крина

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр 
  • зелен лук - 2 връзки
  • пресен чесън - 2 стръка
  • люти чушки - 1 бр 
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • ориз Баланс Крина - 1/2 ч.ч. 
  • олио - 50 мл 
  • червен пипер - 1 ч.л. 
  • винен оцет - 1 с.л.
  • пресен джоджен - 1/2 връзки 
  • магданоз - 1/2 връзки 
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Ако и вие сте от хората, които могат да ядат агнешко целогодишно, ще оцените купичка супа от агнешки дреболии дори когато Гергьовден е вече отдавна отминал. Ароматна, приятно кисела, питателна. За мезе, като предястие, като основно, защото е достатъчно засищаща, или просто заради удоволствието от вкуса й.

Вероятно и вие като нас сте попадали поне веднъж в центъра на дискусията с ориз или с фиде се прави супа от агнешки дреболии. Опитвали сме и сме приготвяли и двата варианта и категорично отказваме да заемем страна в този спор, защото и двата безспорно имат своите качества. Тази рецепта е с ориз, но малко по-специален. Ползвахме ориз „Баланс“ от Крина.

Какво прави ориз „Баланс“ Крина по-различен? Обичайно оризът преминава серия от механично полиране с каменни валове до премахване на кафявия слой и зародиша, където всъщност се намират полезните фибри, витамини от групата В, ненаситени мастни киселини, витамини А и Е. При ориз „Баланс“ полирането спира на различни етапи преди окончателното премахване на обвивката. Това позволява в него да се запазят голяма част от ценните му вещества.

Благодарение на този подход ориз „Баланс“ Крина съчетава полезните хранителни качества на кафявия ориз с мекия и деликатен вкус на белия. С него може да приготвите по здравословен начин всички традиционни български рецепти, за които обичайно се ползва бял ориз – от тази супа от агнешки дреболии до любимото мляко с ориз. Важната особеност тук е, че съотношението ориз към течност при готвене е 1 към 2-3 части, по-малко от традиционното 1:3,5.

Всичко останало ви е добре познато. Няма някакви специални изисквания при готвенето. Накрая ще се насладите на великолепна и по-здравословна супа. Струва си да опитате.

От нас е пожеланието за добър апетит.

Начин на приготвяне:

1. Измитите и почистени от ципите агнешки дреболии нарежете на кубчета, поставете в тенджера, залейте с гореща вода колкото да ги покрие, посолете и варете за около 10 минути. След това прецедете бульона, върнете дреболиите на котлона, долейте 2,2 л гореща вода и варете за около 20 минути. Отдръпнете от котлона, извадете дреболиите от бульона и го прецедете.

2. В тенджера загрейте олиото и в него запържете леко дреболиите. Към тях прибавете нарязаните лук и чесън и почистената от семките и нарязана на ситно люта чушка.

3. Задушете за няколко минути, прибавете ориза "Баланс" от Крина, разбъркайте, добавете червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте отново и налейте прецедения бульон.

4. Варете супата до пълната готовност на ориза, поръсете със ситно нарязания магданоз и джоджена, разбъркайте и отдръпнете от котлона.

5. В купа разбийте яйцата с киселото мляко и оцета. Разредете с бульон от супата при непрекъснато бъркане, след което върнете застройката в тенджерата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти