Топла спаначена салата

Богата и засищаща

1 от общо 4 гласа
45 мин.
Необходими продукти

Необходими продукти:

300 г спанак (почистен)
170 г бекон (на ленти)
4 яйца
2 глави лук шалот
2 филии бял хляб
60 мл зехтин
50 мл бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Лукът се наситнява, посолява се и се залива с оцета. Оставя се да се маринова поне за 10–20 минути. 

Хлябът се реже на кубчета и се запържва до златисто в половината от зехтина. 

Яйцата се сваряват. Лентите бекон се пържат до златисто в сух тиган, на няколко пъти. 

Част от отделилата се от бекона мазнина се отстранява. Добавя се спанакът и щом леко омекне, се дърпа от огъня. 

Лукът и оцетът се разбъркват със сол, черен пипер и останалия зехтин. 

Спанакът и беконът се овкусяват с получения дресинг. Салатата се поднася с нарязаните яйца и крутоните.

Прочетете още:

Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти