Щедра салата с пуешко

Свежа и богата

1 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

4 бр. патешки гърди с кожа (магре)за саламурата:
175 г морска сол
50 г захар
100 мл вино „Мадейра“
100 мл кленов сироп
4 бр. зърна от хвойна
4 стръка мащерка
2 дафинови листа
за салатата:
200 г синьо сирене
100 г бейби спанак
100 г рукола
100 г печени орехи
80 г сушени череши
1 малка глава салата радичио
1 зелена салата
за винегрета:
120 мл студено пресован зехтин
3 с. л. бял балсамов оцет
1 1/2 с. л. мед
2 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Солта, захарта, кленовият сироп, мадейрата, клонките мащерка, дафиновите листа и хвойната се разбъркват с 2 л вода, докато захарта и солта се разтворят. Ако е нужно, сместа се загрява на котлона, а след това се охлажда. 

Патешките гърди се почистват от излишната мазнина и се слагат в саламурата. Притискат се с нещо, за да не изплуват. Оставят се да се мариноват за около 8 часа, максимум 12. 

След това се измиват със студена вода и се подсушават. Поставят се върху решетка и се прибират в хладилник за поне 4 часа. 

Опушват се в уред за опушване на 70–80 градуса за 2 часа. След това се охлаждат. 

Медът се разбърква с горчицата. Добавя се оцетът и пак се разбърква. При постоянно разбиване се налива зехтинът, докато се получи емулсия. Овкусява се със сол. 

Радичиото и зелената салата се накъсват. Разбъркват се с руколата и спанака. Овкусяват се с винегрета. 

Салатата се поднася, поръсена с орехи, сушени череши и синьо сирене. Сервира се с месото, нарязано на тънко.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти