Салата с киноа и моркови

Пъстра и вкусна

1 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

100 г киноа
2 връзки пресни малки моркови
2 стръка стеблена целина
1 малка глава червен лук
50 г бейби спанак
50 мл узо
4 с. л. студено пресован зехтин
3 с. л. сок от лимон
1 ч. л. мед
1/2 ч. л. кимион на зърна
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Киноата се сварява във вода за 10–12 минути, отцежда се и се охлажда. Морковите се обелват, част от стеблата се запазват. 

Лукът се реже на полумесеци, целината – косо на парчета. Кимионът се запича на сух тиган и след това се стрива в хаванче. 

В същия тиган се сипва 1 с. л. зехтин и морковите се запържват до златисто. Добавя се лукът и се оставя да се запържи до златисто. 

Налива се узото и щом течността се изпари, съдът се дърпа от котлона и морковите се разбъркват с меда. 

От лимоновия сок, останалия зехтин, стрития кимион и сол се прави дресинг. 

В купа се сипва киноата. Добавят се спанакът, топлите зеленчуци и целината, и се овкусява с дресинга. 

Разбърква се и се сервира.

Прочетете още:

Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти