Салата от нахут с репички и крутони

Постна, пъстра, засищаща

2 от общо 4 гласа
Необходими продукти

800 г нахут (от консерва)
150 г спанак
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
1 глава червен лук
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за дресинга:
80 мл зехтин
40 мл бял балсамов оцет
1 скилидка чесън
1 ч. л. медена горчица
сол на вкус
за крутоните:
50 мл зехтин
1/2 хляб с дебела кора
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Хлябът се накъсва на парчета, слага се в тава, овкусява се със сол, черен пипер и пушен червен пипер, полива се със зехтин и се разбърква. 

Пече се около 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. 

Червеният лук се реже на ивички и се пържи в зехтина, до златисто. 

Слага се и отцеденият нахут, овкусява се със сол и черен пипер, и се разбърква с нарязания спанак. 

Прибавя се наситненият пресен лук. Репичките се нарязват на тънко. 

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с горчицата, оцета, зехтина и сол на вкус. Разбъркват се добре. 

Салатата се залива с дресинга. Поднася се с репичките и крутоните.

Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти