Пълнени яйца по добруджански

От старите готварски книги

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

8 яйца
400 г спанак
125 г краве масло
100 г кашкавал
200 мл прясно мляко
30 г сушени домати (в зехтин)
4 скилидки чесън
2 малки сухи люти чушки
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
червен пипер за поръсване
хляб за сервиране 

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват за 8 минути и се обелват. Разполовяват се по дължина и жълтъците се изваждат.

Чесънът и сушените домати се наситняват и се запържват в 20 г масло.

Добавя се спанакът и се оставя на огъня, докато намали обема си.

Изважда се, накълцва се, малка част около 1/3 се заделя, а останалата се разбърква със смачканите жълтъци, настъргания кашкавал, черен пипер и стритите сухи чушки.

Плънката от жълтъци и спанак се разпределя в половината от разполовените яйца, захлупват се с останалите половинки. Ако остане от плънката, се смесва със заделения спанак. Яйцата се подреждат по две в купички за брюле, намазани с масло.

Заделеният спанак се разбърква с прясното мляко и брашното и се разпределя в купичките между яйцата.

Върху всяко яйце се поставя бучица масло.

Поръсват се с червен пипер и се запичат за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Поднасят се с филийки хляб.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Яйца "Бенедикт" със сос Холандез
Яйца в картофени гнезда
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти