Печено козе сирене със зелена салата

Свежо предястие

2 от общо 4 гласа
30 мин.
Необходими продукти

400 г френско козе сирене (прясно, меко)
300 мл студено пресован зехтин
2–3 филийки хляб
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин
за салатата:
80 г бейби спанак
80 г рукола
1/2 зелена салата
40 г сушени череши
30 г филирани бадеми
2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сиренето се нарязва на шайби с дебелина от 2 см. Подреждат се в тава на един ред (върху хартия за печене). 

Мащерката и розмаринът се наситняват и се разбъркват със зехтина. 

Сиренето се залива с ароматния зехтин и се прибира в хладилник да се маринова за една нощ. Минимум един час преди да се готви, се прибира във фризер да стегне. 

Хлябът се смила на трохи. Замразеното сирене се овалва в трохите и се подрежда в тава. Прибира се във фризер за 10 минути. 

Пече се за 6–8 минути (до златисто) в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Трите вида листни зеленчуци се измиват и се подсушават. Зелената салата се накъсва. 

Оцетът се разбърква с горчицата и 50 мл от зехтина от мариноването. Листните зеленчуци се овкусяват със сол и с дресинга. 

Запеченото сирене се сервира със салатата и се поръсва с черешите и запечените на сух тиган бадеми.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти