Нова рецепта за почитателите на завъртяните салати

Със захаросани бадеми, сирене и грозде

1 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

200 г грозде без семки
100 г сурови бадеми
100 г салата фризе (или радичо)
100 г бейби спанак
100 г сирене „Манчего“
2 стръка стеблена целина
2 белтъка
1–2 с. л. захар
1/2 ч. л. чипотле (стрити опушени люти чушки халапеньо)
1 щипка канела
сол на вкус
за дресинга:
100 мл зехтин
30 мл червен винен оцет
4 стръка мащерка
1 скилидка чесън
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват на пяна, но не на сняг, с щипка сол. 

Чипотлето се смесва със захарта, 1 ч. л. сол и канелата. Бадемите се разбъркват с разбитите белтъци. 

Подреждат се в тава с пергаментова хартия на дъното и се поръсват с подправките. 

Пекат се около 40 минути в загрята на 120 градуса фурна , с вентилатор. Охлаждат се. 

Гроздето се разполовява. Целината се обелва и се реже косо. 

В купа се смесват гроздето, целината, спанакът и накъсаната салата фризе. 

Мащерката се наситнява, чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбъркват с меда, горчицата, оцета и сол на вкус. 

При постоянно разбъркване на тънка струйка се налива зехтинът. Трябва да се получи емулсия. 

Салатата се залива с дресинга и се разбърква. 

Поръсва се с едро накълцаните бадеми. 

Сервира се със сиренето, оформено на ленти с белачка.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти