600 г различни сортове сладки чушки (всякакви цветове)
1 червена люта чушка
1 зелена люта чушка
3 краставици
1 връзка магданоз
1 лимон (2 с. л сок от лимон и кората на 1 лимон)
1 скилидка чесън
50 мл зехтин
1 ч. л. суха мащерка
1 щипка чили на люспи (без семки)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Всички чушки се слагат в тава, заливат се 1 с. л. от зехтина и се изпичат за около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Прехвърлят се в купа и се покриват с капак, за да се запарят. След това се обелват.
Краставиците се обелват и се нарязват на едри кубчета, обелените чушки се режат на едро, а магданозът се накълцва.
Чесънът се стрива на паста в хаванче. Добавят се мащерката и настърганата лимонова кора, стриват се и се разбъркват с 2 с. л. лимонов сок, щипка чили и зехтина.
В купа се разбъркват краставиците, чушките и магданозът. Посоляват се. Салатата се овкусява с дресинга и се сервира.
Прочетете още:
Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук