Лятна салата с печени чушки

Пъстра, бърза, вкусна

2.43 от общо 7 гласа
45 мин.
Необходими продукти

600 г различни сортове сладки чушки (всякакви цветове)
1 червена люта чушка
1 зелена люта чушка
3 краставици
1 връзка магданоз
1 лимон (2 с. л сок от лимон и кората на 1 лимон)
1 скилидка чесън
50 мл зехтин
1 ч. л. суха мащерка
1 щипка чили на люспи (без семки)
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Всички чушки се слагат в тава, заливат се 1 с. л. от зехтина и се изпичат за около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Прехвърлят се в купа и се покриват с капак, за да се запарят. След това се обелват. 

Краставиците се обелват и се нарязват на едри кубчета, обелените чушки се режат на едро, а магданозът се накълцва. 

Чесънът се стрива на паста в хаванче. Добавят се мащерката и настърганата лимонова кора, стриват се и се разбъркват с 2 с. л. лимонов сок, щипка чили и зехтина. 

В купа се разбъркват краставиците, чушките и магданозът. Посоляват се. Салатата се овкусява с дресинга и се сервира.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти