Филийки с бъркани яйца

Лесна идея за вкусно (пред)ястие

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

1–2 багети
5 яйца
200 г чери домати
100 г краве масло
1 авокадо
1/4 връзка див лук
2–3 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Багетата се реже на филийки, които се намазват с около 30 г от маслото, предварително разтопено. Пекат се 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се отделя и се намачква с вилица. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнен магданоз. 

Яйцата се разбиват. Овкусяват се със сол и черен пипер. Готвят се на слаб огън в около 20 г сгорещено масло, при постоянно бъркане. 

Когато станат с кремообразна текстура се дърпат от огъня и се прибавя останалото масло, нарязано на кубчета. Поръсва се и наситненият див лук. 

Филийките се мажат с авокадото. Отгоре се разпределят яйцата. Гарнира се с нарязани на четвъртинки чери доматчета.

Брускети с моцарела
Вкусните италиански братовчеди
Чеснови брускети с домати, тиквички и маслини
Брускети с домати
Домашни брускети

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти